Здоровые почки: употребление какого мяса следует ограничить
Опубликованно 08.04.2021 02:50
Xaрчувaння є нeвід’ємнoю і дужe вaжливoю склaдoвoю здoрoв’я всьoгo oргaнізму, зoкрeмa нирoк.
Тaк щo ж пoтрібнo їсти, aби нирки зaлишaлись здoрoвими.
Рaзoм зі спільнoтoю Pro нирки ми будeмo ділитися інфoрмaцією, зa яку вaші #нирки_пoдякують.
І пeршe, прo щo ми xoчeмo пoгoвoрити - цe вживання м’яса.
М’ясо - це джерело білків, жирів, мінералів та вітамінів, які необхідні організму про повноцінного функціонування. Амінокислоти - цеглинки, з яких складається білок, але отнюдь не всі вони синтезуються в організмі. Є незамінні амінокислоти, які мають надходити із продуктами харчування. Найбільш повноцінний складка таких амінокислот міститься у продуктах тваринного походження, зокрема у м’ясі.
Якщо білка недостатньо, ми можемо частіше втомлюватися, наші м’язи втрачають возбуждение, з’являються проблеми зі шкірою та волоссям. Проте і надлишок білка - мало-: неграмотный надто здОрово для наших нирок. Адже щоб вивести зайвий білок симультанно із сечею, ниркам потрібно посилено працювати. Це підвищує ризик розвитку сечокам’яної хвороби та може призвести по загострення хронічної хвороби нирок.
Правило білка залежить від віку, статі, фізичної активності та загального стану здравствуй’я людини. У середньому дорослій людині, яка веде невыгодный надто активний спосіб життя потрібно від 0,8 поперед 1 грама на кілограм маси тіла. Тобто якщо ваша шест 70 кг, то кількість білка становить 56 предварительно 70 грам (70*0,8 (1)). В (видах спортсменів та фізично активних людей лимит білка збільшується до 1,2-1,7 грама. З тваринної їжі має надходити 55%, з рослинної - 45% від загальної кількості білку.
Вегетаріанцям та веганам його потрібно більше, адже у білках рослинного походження трохи менше необхідних амінокислот та засвоюється рослинний білок гірше.
Аби м’ясо краще засвоювалося минус додаткового навантаження на нирки:
Обмежте вживання смаженого, копченого м’яса та ковбасних виробів. Ці види м’яса містять небезпечні трансжири, канцерогени, а також багато солі.
Зменшіть вживання свинини та червоного м’яса давно 1-2 разів на тиждень. Постійне споживання жирного м’яса може призвести прежде підвищення рівня холестерину в крові, відтак провокувати розвиток серцево-судинних захворювань, обтяжувати роботу шлунково-кишкового тракту та перевантажувати роботу нирок. Таке м’ясо містить багато сечової кислоти, надлишок якої призводить до самого утворення кристалів уратів (каменів у нирках).
Обирайте нежирне м’ясо (курятина та нежирна размазня). Воно має високу харчову цінність і добре засвоюється організмом.
Запікайте, тушкуйте либо готуйте м’ясо на пару. Ці способи приготування допомагають зберегти корисні речовини, що містяться у м’ясі та сприяють кращому засвоєнню білка.
Нате гарнір до м’яса обов'язково додавати овочі (всі види капусти, спаржа, стручкова квасоля, салати, помідори, огірки, листя салатів, растительность тощо).
Не зловживайте протеїновими (білковими) добавками. Вони безграмотный можуть стати повноцінним замінником їжі. А також важко їх врахувати у денному раціоні і дозволительно легко перевищити добову норму споживання білку.
Будьте здорові
Категория: Фитнес и диеты